Hae
Tehtävänimikkeenä Laura

Silmien laserleikkaus; KOLME YÖTÄ LASERLEIKKAUKSEEN!

Otsikko vaatii todellakin capslockia! Silmien laserleikkaus on pian täällä! Kolme yötä laserleikkaukseen, mitä ihmettä!? Vähän hoomoilasena tässä ollaan itsekin, niin äkkiä kaikki sitten kävikin. Jännittää ja olen niin innoissani!

 

Minulla oli tosiaan tänään lääkärikäynti Silmäaseman Silmäsairaalssa jossa tarkastettiin vielä silmät paremmin ettei laserleikkaukselle olisi mitään fyysistä estettä. Minua jännitti hieman tutkimus, koska en tiedä miten olisin reagoinut jos jostain syystä leikkausta ei pystyttäisi tekemäänkään. Olisi eri asia olla menemättä leikkaukseen kuin olla pääsemättä sinne itsestä riippumattomista syistä. Lääkäri tutki ja tutki. Jonka jälkeen kirurgi tutki vielä lisää. Katsottiin vahvuudet ja sain jotain silmätippoja jotka laajensivat pupillit isoiksi. Oli hieman epämukavaa kun ei nähnyt lähelle ja valot olivat todella kirkkaat. Muuten kaikki tuntui siltä kuin olisi optikolla käynyt.

 

Kirurgin kanssa keskusteltiin leikkaustyylistä. Koska minulta leikataan vain hajataitto, niin minulle kävisi kumpi tahansa leikkaustyyli. Toinen olisi uudempi (sekin kuulemma 10 vuotta vanha) ja hellävaraisempi silmille. Totta kai päädyimme siihen sitten. Leikkaustekniikkaa voisi kuulemma verrata kirurgian tähystysleikkauksiin, toisessa olisi jotenkin leikattu läppä ja tässä uudemmassa tehdään vain pieni rako.

 

Uudempi ja hellävaraisempi silmien laserleikkaus on hieman kalliimpi, mutta tämä on asia jossa ei sitten kyllä ne muutamat sataset paina missään. Ja kyse on kuitenkin silmistä, ei mistään kännykoiden vertailusta. Hintaa leikkaukselle tulee 2790 euroa. Tämän päiväinen lääkäri maksoi 200 euroa ja silmätippoihin menee muutamia kymppejä. Leikkauksen jälkeen on vielä sitten lääkärikäynti tai kaksi. Eli kaiken kaikkiaan tämä lysti tulee kustantamaan sellaisen 3500 euroa. Ehkä vähän alle, ehkä vähän yli.

 

Kun lähdin tiskille varaamaan leikkausaikaa, niin minulta kysyttiin toiveita. Vastasin, että mahdollisimman pian ja hän sanoi, että se olisi sitten tämän viikon perjantaina! Olin ehkä vähän puulla päähän lyöty, koska ajattelin pian olevan kuukauden tai parin sisällä. Mutta totta kai varasin, mitä nopeampi sen parempi. Onhan tässä jo jahkailtu vuosia!

 

Leikkaus on perjantai aamulla klo 9:00. Tai silloin siis kaikki alkaa. Leikkaus itsessään kestää ohjelehtisen mukaan noin 30 sekuntia per silmä. Diapamit naamaan ennen leikkausta ja kunnon silmätipat jälkeen. Vähän jännittää, mutta ei hirveästi. Vielä. Perjantaina voi olla ihan eri fiilis.Äiti lähtee saattaamaan minua, koska tietenkään autolla ei voi sieltä kotiin ajaa. Ehkä äiti tarjoaa heselounaan potilaalle jälkikäteen..? Hampurilainen on sen verran tuttu juttu, että se hoituu vaikka silmät kiinni. JÄNNITTÄVÄÄ!

 

Palaan asiaan vielä leikkauksen jälkeen kokemuspostauksen kera. Joskaan en tiedä miten silmät kestävät näytön tuijottamista lähipäivinä leikkauksen jälkeen, eli lupaan palata kun pystyn. Niin IHANAA ja JÄNNITTÄVÄÄ ajatella, että kolmen päivän päästä olen totta vie silmälasiton. Kesä ilman silmälaseja on ihan pian totta!

 

6 kommenttia

  1. Anna kirjoitti:

    Ohoh siis 30 sekuntia per silmä?! On kyllä nopeaa!

    • lauratehtavanimikkeena kirjoitti:

      Jep! Koko homma oli ohi nopeasti, 55 minuuttia sisään ja ulos 😀

  2. Nanna kirjoitti:

    Mä leikkuuutin silmät 6 vuotta sitten ja olo yksi elämän parhaimmista päätöksistä. Näkö edelleen terävä. Ainut miinus on ajottainen silmien kuivuus aamuisin ja iltaisin mutta tipoilla hoituu ?

    • lauratehtavanimikkeena kirjoitti:

      Kuivuutta mäkin pelkään, mutta nyt päovä leikkauksen jälkeen on jännitys vähän helpottanut koska erityisen kuivaa ei ole nytkään 😀

  3. J kirjoitti:

    Minä sain silmälasit 8-vuotiaana, kolmekymppisenä kävin leikkauksessa ja voi sitä onnea kun ei enää tarvinnut etsiä lasit heti ensimmäiseksi kun heräsi aamulla. Leikkauksen jälkeen oli vähän sumuista, mutta jo samana iltana kävimme miehen kanssa kävelyllä kaupungissä ja minä ihan ekstaasissa luin kaikki kyltit kaukaa. Siitä nyt 8 vuotta, näkö edelleen hyvä ja päivääkään en ole katunut. Onnea leikkaukseen!

    • lauratehtavanimikkeena kirjoitti:

      Kiitos! Hyvin meni, sumuista täälläkin vielä mutta kuitenkin ihanan selkeää ja kirkasta kaikki <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *