Hae
Tehtävänimikkeenä Laura

Miksi kroppa ei toimi nyt!?

Olen julkaissut somessani monta kertaa kivuliaasta ovulaatiosta. Yllä oleva kuva on ovulaatioturvotusta. Aikamoista eikö?

 

Yllä oleva kuva on viime helmikuulta. Tajusin tässä eräs päivä, että en ole tuntenut ovulaatiota tuon kuvan jälkeen. Miksi kroppani ei toimi niin kuin pitää tällä hetkellä?

 

Kuukautiseni olivat juuri melkein 2 viikkoa myöhässä. Muutaman negatiivisen testin ja paniikin jälkeen ne vihdoin alkoivat, mutta ihmettelen suuresti. Melkein vuosien tunnin tarkka kiertoni on nyt neljän kuukauden aikana mennyt vähän sekaisin. En ovuloi ja kierto kestää sen myötä pidempään kuin ennen.

Itsehän diagnosoin itselleni jo tietysti varhaiset vaihdevuodet. Mutta todellisuudessa kai se on niin, että olen vain ehkä ollut niin väsynyt ja stressaantunut tämän kevään, että kroppa ei toimi ihan ihanteellisesti nyt. Olen ennen lapsia kärsinyt hyvinkin epäsäännöllisestä kierrosta. Sitten tuli yksi tipaton tammikuu ja pädääm, olinkin sitten heti raskaana. Ja sen jälkeen kierto on ollut melkein tunnin tarkka. Kunnes nyt.

 

Ehkä olen syönyt nyt liian huonosti? Liikkunut liikaa? Stressannut liikaa? En tiedä. Sen tiedän, että ahdistus mahdollisesta raskaudesta oli todella suuri. Niin suuri, että ihan itse yllätyin.

 

Missään nimessä keskeytys ei olisi vaihtoehto minulle, mutta voin rehellisesti sanoa etten neljättä lasta nyt todellakaan toivoisi. Ahdisti ajatus siitä, että kaikki alkaisi alusta juuri kun elämä on vähän helpottanut. En jaksaisi enää olla raskaana, juuri kun tunnen olevani minä ja oman kehoni haltija. En jaksaisi vauvavuoteen vaiheita, en jaksaisi taas jäädä töistä äitiyslomalle. En jaksaisi sitä, että tulot taas pienenevät. En jaksaisi oikeastaan mitään mikä liittyisi vauvavuoteen tai raskauteen.

 

Vaikka kyllä minä sitä pientä ihmettä olisin rakastanut ihan yhtä paljon kuin muitakin ihmeitäni. Se olisi vain vaatinut aikaa totutella ajatukseen.

Onneksi ei tarvitse totutella. Toivotaan, että kesäloma auttaa kehoa taas toimimaan oikein. Eihän tämä mitenkään minua haittaa, mutta ihmettelen. Ihmettelen suuresti. Olen ovuloinut ensimmäisen kerran 2kk synnytyksen jälkeen ja sitten yks kaks se loppui. Tämäkin on yksi syy miksi en neljänteen lapseen edes uskaltaisi lähteä ehkä enää ikinä; koskaan ei tiedä mitä kropassa tapahtuu. On eri asia päättää olla haluamatta lisää lapsia kuin joutua olemaan ilman itsestä riippumattomista syistä.

Loppulause ylistäköön aiheesta ja aiheen vierestä vielä kuukuppia. Miten me naiset ollaan pärjättykään ilman sitä!?

P.s Blogin tie lähenee hiljalleen loppuaan. Tule instaan mukaan! Sieltä en taida lähteä koskaan!

 

2 kommenttia

  1. Katja kirjoitti:

    Hei, mistä tuo alemman kuvan mekko on? Pukee sinua kauniisti 🙂

    • lauratehtavanimikkeena kirjoitti:

      Voi kiitos! Tämä on aivan ihana, Hujaus merkkinen !:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.